Glück Auf Feestavond avond vol nostalgie

In een afgeladen – want uitverkocht – feestpaviljoen op de Markt in Geleen vond vrijdagavond in het kader van M2015 Jaar van de Mijnen de Glück Auf feestavond plaats.

Met die avond begon ook de negende editie van de MP-Feesten in Geleen. De replica’s van de schachttorens van staatsmijn Maurits, de koeltorens en het kolentreintje aan de entree van het feestpaviljoen zetten gelijk de toon: het wordt een avond van herkenning en oude herinneringen. Niet alleen leuke herinneringen overigens.

Voor iedereen met interesse in de mijnhistorie van deze streek werd vrijdagavond in het feestpaviljoen een unieke mediashow met oude beelden uit het roemrijke mijnverleden vertoond. Ben Erkens en Henk Steijvers – kopmannen van dialectgroep Carboon – ondersteunden de show met de prachtige nummers waarmee zij het leven van de mijnwerker bezongen. Het duo werd daarbij begeleid door een groot harmonieorkest en zag hun optreden beloond met dankbaar warm applaus. De avond werd afgesloten door Bruno Majcherek, die zijn indertijd razend populaire nummers nog eens ten gehore bracht voor een overwegend 65-plus publiek.

Veel van de aanwezigen – waaronder uiteraard veel oud-koempels – werden door de organisatie met ‘Koelbösse’ van huis afgehaald en na afloop van de avond ook weer thuis gebracht.

gluck-auf-publiek

De MP-Feesten gaan zaterdag verder met de eerste Jaarmarkt Geleen, waarop een kleine 300 ondernemers met hun marktkramen staan en waar op drie podia live muziek wordt gebracht. Ook voor de kleintjes valt er het nodige te beleven. Zaterdagavond barst in het feestpaviljoen de 90’s Megaparty los en zondag is er, na de traditionele MP-bruch, een gratis toegankelijk feestprogramma.

Cookieinstellingen