Voorbereiding op een keukentafelgesprek

Foto: beeldcitaat Google Maps

Een keukentafelgesprek dat voorbereiding behoeft, dat is niet zomaar een keukentafelgesprek. Het Wmo-loket keukentafelgesprek is bedoeld om duidelijk te krijgen welke hulp iemand nodig heeft en hoe dat geregeld kan worden.

Het gaat daarbij om mensen die hulp of ondersteuning nodig hebben om mee te doen in de samenleving. Zij kunnen terecht bij het Wmo-loket van de gemeente. Er volgt dan een zogeheten keukentafelgesprek. Om u hierop voor te bereiden organiseren Partners in Welzijn en MEE Zuid-Limburg een bijeenkomst in Wijkcentrum de Linde.

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen in de samenleving en zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. De Wmo zorgt er ook voor dat iedereen de hulp en ondersteuning krijgt die hij/zij daarbij nodig heeft.

Samen met de Wmo-consulent kijkt u wat uw situatie is en wat uw behoefte aan ondersteuning is. Wat u zelf met hulp van uw omgeving kunt doen en waar een handje hulp van buitenaf nodig is. Dit gesprek wordt ook wel het keukentafelgesprek genoemd.

Voordat u met de Wmo-consulent in gesprek gaat, is het belangrijk om na te denken over uw vraag. Waar heeft u moeite mee? Wat zijn de dingen die u nodig heeft? Hoe zou u dit kunnen oplossen?

Bij deze voorbereiding op het gesprek met de Wmo-consulent kunnen PIW en MEE Zuid-Limburg u helpen. Daarom organiseren zij op maandag 28 september een bijeenkomst in Wijkcentrum de Linde. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u algemene informatie over de WMO en het keukentafelgesprek. Daarnaast gaat u meteen actief aan de slag met het in kaart brengen van uw eigen situatie. Het is fijn om iemand die u goed kent mee te brengen naar deze bijeenkomst.

De bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 28 september van 19:00-21:00 uur in wijkcentrum de Linde, Hyacinthenlaan 33 in Geleen. U kunt zich vóór 25 september aanmelden bij Sandy Simons via [email protected] of 088-0102222

De workshop gaat door bij voldoende belangstelling.

Voor meer informatie
Anne Fingskes, Partners in Welzijn, 046-4575700, www.partners-in-welzijn.nl
Sandy Simons, MEE Zuid-Limburg, 088 010 22 22. www.meezuidlimburg.nl

Cookieinstellingen