Expositie Marij Heijligers in Galerie Marie

Foto: Marij Heijligers

Op zaterdag 10 oktober opent wethouder Noël Lebens om 17:00 uur in Galerie Marie de expositie Innocent Eyes van de Limbrichtse kunstenares Marij Heijligers.

De opening wordt muzikaal opgeluisterd door vocaal ensemble Cantori la Vera uit Beek. In aanloop naar de theatervoorstelling ‘In naam van de vader’ staat deze opening in het teken van de verjaardag van Charles Russel.

In samenwerking met Stichting MEG en Galerie Marie exposeert de Limbrichtse kunstenares Marij Heijligers haar nieuwe werken. Kenmerkend voor het werk van Marij zijn haar real live portretten en ook deze keer laat zij ons, via de ogen in de ziel van kinderen kijken, die opgroeien in deze wereld. Een wereld die voor een aantal kinderen in materieel opzicht misschien alles biedt wat hun hartje begeert maar ze op andere gebieden aan hun lot overlaat, te kort schiet, onveilig, onvoorspelbaar en zelfs bedreigend is.

De kunstenares wil met haar schilderijen de kijker verder laten kijken dan de oppervlakkigheid van alle dag. “Ogenschijnlijk is er weelde, rijkdom, schoonheid en geluk maar als je goed om je heen kijkt, zie je ook die andere kant. Een andere kant die we graag verbergen met het laten zien van onze materiële rijkdom in de hoop dat dat geluk brengt en verbergt wat er echt speelt.”

Het is alweer acht jaar gelden dat Marij exposeerde met haar schilderijen ‘Children around the world’ waarin ze het pure, het onschuldige, het speelse, het mooie van kinderen, van kind-zijn wilde laten zien met prachtige zwart-wit schilderijen. Inmiddels zijn we en aantal jaar verder en heeft de wereld een heel ander kant van zichzelf laten zien. “Deze nieuwe, donkere, rauwe werkelijkheid van nu vraagt om een andere werk. Nog steeds portretten, nog steeds kinderen maar passend bij de ervaringen van deze tijd en uitgewerkt op een manier die duidelijk maakt dat tijden veranderd zijn.”

De expositie is op 11-16-17-18-23-24 oktober van 14:00 tot 17:00 uur te bezichtigen in Galerie Marie, Sterre der Zeeplein 12 in Schipperskerk.

Tekst met dank aan UIT Magazine.

Cookieinstellingen