Intersport 5 jaar naar Gardenz

De momenteel verhuizingsuitverkoop houdende sportzaak van Intersport aan de Voorstad in Sittard verkast komend voorjaar naar een nieuw onderkomen op Gardenz.

Daar wordt momenteel tegenover Intratuin het bouwterrein ingericht. De Bruijn liet eerder al weten in Sittard te zullen stoppen wanneer hij geen toestemming zou krijgen om zich op Gardenz te vestigen. Intersport wil daar graag een grote nieuwe winkel van 1650 vierkante meter realiseren.

Het gemeentelijke retailbeleid staat echter vestiging van een sportzaak op Gardenz eigenlijk niet toe. Oorspronkelijk zou Gardenz enkel een tuinboulevard moeten worden, maar vanwege het geringe aantal winkels dat er zich vestigde werd dat beleid enigszins versoepeld. Sindsdien zijn er ook doe-het-zelf zaken en woninginrichtingwinkels gevestigd.

Om Intersport toch voor de stad te behouden heeft de gemeente De Bruijn nu bij wijze van hoge uitzondering toestemming gegeven om maximaal vijf jaar zijn Intersportwinkel op Gardenz te huisvesten, zo melden de Limburgse Dagbladen. Na die vijf jaar wordt Intersport geacht te verhuizen naar de omgeving van het stadion van Fortuna Sittard. Een van de voorwaarden voor die tijdelijke vestiging is dat Intersport tevens 300 vierkante meter afneemt voor een kleinere Intersportvestiging in Ligne.

Cookieinstellingen