Waarschuwing: pas op voor nepmail KPN

08 dec 2015, 13:00 Nieuws
toetsenbord laptop
Fraudehelpdesk waarschuwt voor criminelen die momenteel e-mails rondsturen die eruit zien alsof ze van KPN afkomstig zijn. Daarin wordt gemeldt dat het KPN niet is gelukt om uw factuur te incasseren.
U wordt gevraagd om uw bankrekeninggegevens in te vullen, zodat een incasso alsnog kan plaatsvinden.Trap er niet in: deze mail is nep!
Toch gaat het hier niet om zomaar een valse mail. De afzenders ervan hebben hun best gedaan de website van KPN na te maken. Ontvangers die denken via een link naar MijnKPN te gaan komen op onderstaande nepsite terecht.
nepsite kpn
Het adres achter deze link ishttp://socialblackmarket.com/Zakelijk/Mijnkpn/index.htm. Niet bepaald een url die KPN gebruikt. Wie op de link klikt ziet een betrouwbaar ogende site die erg op die van KPN zelf lijkt. Schijn bedriegt echter!
De mail is herkenbaar aan het onderwerp 'Factuurbedrag van uw KPN'. Het gebruikte afzendadres is[email protected].
nepmail kpn 1
Advies
Negeer deze mail en laat u niet ongerust maken door een eventuele betaalachterstand. Als u twijfels heeft over uw betalingen aan KPN neemt u het beste zelf contact op. U vindt de contactgegevens op de échte KPN-website KPN.com .
Klik op de foto boven het bericht om de schermafdrukken van de nepsite en de nepmail beter te kunnen bekijken.