Blokfluitensemble Zephyrustrio in Limbricht

Foto: Zephyrustrio

Blokfluitensemble het Zephyrustrio geeft op zondag 28 februari om 15:00 uur een concert in het Oude Salviuskerkje in Limbricht.

Judith Hokkeling, Hanne Marie Janse en Jens Seebeck brengen het programma Sferen.

Er bestaat geen volk op onze aarde dat er niet één of andere vorm van muziek op na houdt. Geen kunst ter wereld is mysterieuzer dan muziek; schéppen wij het geluid of vórmen wij het geluid? Is niet de hele kosmos vol geluid, zoals lang geleden Pythagoras veronderstelde?

“In de banen van de planeten en de muziek die zij voortbrengen – de harmonie der sferen – komt de universele harmonie van de kosmos op de meest perfecte wijze tot uitdrukking. Alle muziek op aarde is hierop gebaseerd.”

De leer van de harmonie der sferen fungeert tot ver in de zeventiende eeuw als een inspirerende factor in het denken over de kosmos en muziek. Eeuwenlang bloeit de overtuiging dat muziek een spiegel vormt voor de perfecte ordening die de schepper in zijn wereld heeft aangebracht. Deze eeuwenoude relatie muziek – kosmos – getal vindt uiteindelijk in de barok zijn absolute hoogtepunt bij Johann Sebastian Bach.

Tijdens dit concert presenteert het trio met een grote diversiteit aan blokfluiten verschillende sferen. Bach ontbreekt daarbij natuurlijk niet, maar ook oudere werken of juist hele moderne zullen verschillende stemmingen geven en verrassen, verblijden of misschien ontroeren.

Entree: volwassenen 10,00 euro; kinderen 5,00 euro.
Informatie: www.zephyrustrio.nl

Cookieinstellingen