Kaartverkoop première Ageless Friends gestart

18 feb 2016, 20:26 Nieuws
ageless friends west virginia marijn poels
Op zondag 17 april a.s. gaat in het Forum theater in Sittard om 14:00 uur de documentaire 'Ageless Friends' van documentairemaker Marijn Poels landelijk in première in aanwezigheid van Gouverneur Theo Bovens en burgemeester Cox van Sittard-Geleen.
De kaartverkoop voor deze première is vandaag gestart. Tickets kosten 10 euro.
» telefonisch reserveren via 0900 222 8888 (40 cent per minuut)
Ageless Friends (Tijdloze vrienden) is een intiem verhaal over Heerlenaar Maarten Vossen die op 13-jarige leeftijd een graf adopteerde op de Amerikaanse begraafplaats Margraten. Vossen startte een zoektocht naar P.F.C. James E. Wickline in zowel Nederland als West Virginia (USA). De zoektocht bracht Vossen niet alleen dichter bij het verhaal achter één van de 8300 kruisen. Het laat ook zien hoe 70 jaar na de bevrijding een verhaal nog steeds doorleeft in het hart van een Limburgse adoptant.
Voorafgaand aan de filmpremière speelt het Limburgs Jeugdorkest enkele unieke muzikale stukken ter nagedachtenis aan alle gesneuvelden. De samenwerking tussen Poels en het Limburgs Jeugdorkest is ontstaan op initiatief van Raymond Knops, Tweede Kamerlid en voormalig voorzitter van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Het Limburgs Jeugdorkest is altijd op zoek naar gelegenheden om zich voor een publiek te presenteren dat normaalgesproken niet in aanraking komt met blaasmuziek en was dan ook meteen enthousiast.
Poels heeft het Limburgs Jeugdorkest gevraagd om tijdens de Nederlandse première een speciale muzikale ode te brengen, niet alleen aan James Wickline, maar aan alle gesneuvelde soldaten die voor onze vrijheid vochten. Het orkest heeft een selectie gemaakt uit de grote hoeveelheid muziek die is geschreven rondom de thema's oorlog en herdenken. Het orkest zal voorafgaand aan de filmpremière een muzikaal programma van 30 minuten verzorgen.
Nog voor de officiële release ontving documentairemaker Marijn Poels in Los Angeles een Golden award tijdens het Independent Film Award Festival in Los Angeless. Twee maanden later won de film op het Magwill filmfestival in dezelfde stad een award voor beste documentaire en ook in New York, tijdens het Direct Online Festival werd de film bekroond als beste documentaire.
Bij de première op 17 april zijn zowel gasten uit Amerika als Nederland aanwezig. Na afloop van de filmvertoning is er gelegenheid tot het nuttigen van een drankje.