Geslaagd vrijwilligersweekend Sittard-Geleen

13 mrt 2016, 22:26 Nieuws
vrijwilligersweekend sittard geleen bierproeven in tapperie de gats 2
Uit erkentelijkheid voor het vele werk dat vrijwilligers verrichten en het grote maatschappelijke en sociale belang van hun inzet organiseerde de gemeente Sittard-Geleen dit weekend een vrijwilligersweekend.
Onderzoek van het CBS wees uit dat zeer veel mensen in Nederland vrijwilligerswerk doen. In Sittard-Geleen is 32,7 procent van de bevolking actief als vrijwilliger. Het soort vrijwilligerswerk varieert daarbij enorm. Denk aan inzet van vrijwilligers bij sportverenigingen en -activiteiten, maar ook op cultureel vlak, op scholen, in de zorg...
vrijwilligersweekend sittard geleen wandeling kollenberg
Excursie bij de brandweer
Vrijwilligers konden zich vooraf opgeven bij de gemeente voor deelname aan het vrijwilligersweekend. Daarbij konden ze deelnemen aan een excursie naar de nieuwe brandweerkazerne, een djembé-worshop bij Museum De Domijnen, klimmen bij Ivy, een kijkje bij Streekomroep Start TV, een bezoek aan Kasteelpark Born, chocoladeworkshops bij Rousseau, zwemmen, boerengolf, wandelingen en bierproeverijen. Zo'n 340 vrijwilligers schreven zich voor een van deze activiteiten in. En gezien sommige reacties op social media werden de activiteiten zeer gewaardeerd.
vrijwilligersweekend sittard geleen wandeling kollenberg
Wandeling Kollenberg olv René Haustermans