Eerste officiële handtekeningen gezet in Ligne

Foto: HH

Maandagmiddag tekenden Olaf van Nugteren namens Zuyd Hogeschool, ondernemer Koen van Beek van Coffee Mundo, directeur Tom de Rooij van Cultuurbedrijf De Domijnen en Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen B.V. de eerste huurcontracten in Ligne.

De komst van Cultuurbedrijf De Domijnen en van Zuyd Hogeschool was al bij de start van de bouw van Ligne bekend. Op dat moment was er nog geen vierkante meter winkelruimte verhuurd. Koen van Beek is nu de eerste ondernemer die de stap naar Ligne zet. Een paar jaar geleden opende hij tegenover V&D op de hoek van de Markt coffeebar Coffee Mundo. In april gaat hij aan de slag met de inrichting van zijn nieuwe zaak in Ligne, die twee winkelunits omvat. “De zaak op de Markt blijft overigens gewoon doordraaien, hoor” zegt Van Beek.

De keuze voor Ligne was voor hem niet zo moeilijk. Niet alleen omdat hij als Sittardse ondernemer de komst van Ligne een mooie ontwikkeling voor de stad vindt, maar ook omdat er in een gebied waar zoveel verschillende functies bij elkaar komen – wonen, kantoren, onderwijs, zorg, kunst- en cultuur, winkelen, filmhuis – natuurlijk ook voor een coffeebar een mooie functie is weggelegd.

Qua ligging had Van Beek, omdat hij de eerste ondernemer is die zijn intrek in Ligne gaat nemen, keuze genoeg. Hij koos voor de hoek Wolf en Hertzdahlstraat en het plein Ligne.

Van Beek: “De twee kleinere winkelunits die we daar huren hebben we laten samenvoegen. Ze hadden als adres eigenlijk Wolf en Hertzdahlstraat 35 en 37. Ik heb de in- en uitgang kunnen laten verplaatsen naar het plein. Het adres – Ligne 6 – klinkt iedereen bekend in de oren en daarmee is ook meteen duidelijk waar de zaak ligt.” En een in- en uitgang aan het plein is natuurlijk ook handiger voor de bediening van het terras.

Verder wist hij het voor elkaar te boksen dat zijn zaak straks ook binnen in het zuidblok van Ligne, waar bibliotheek De Domijnen en de bibliotheek van Zuyd Hogeschool samen worden ondergebracht, een ingang heeft. Dagelijks passeren daar – los van winkelend publiek en bezoekers van museum De Domijnen en het filmhuis – straks meerdere duizenden studenten tenminste twee keer per dag.

De nieuwe zaak van Koen en zijn partner Georgette heeft overigens een volledige vergunning. Voor een drankje – bij mooi weer op het terras op het plein – kun je er straks dus ook terecht.

Op foto boven het bericht: met een beker koffie van Coffee Mundo in de hand zien wethouder Noël Lebens, Carlo Külter (Bouwontwikkeling Jongen B.V.) en wethouder Ruud Guyt toe hoe Georgette van Geleijnen en Koen van Beek van Coffee Mundo en Tom de Rooij van Cultuurbedrijf De Domijnen hun handtekening zetten onder het huurcontract. Helemaal rechts op de foto staat Olaf van Nugteren van Zuyd Hogeschool.

Op de foto hieronder: de hoek waar Coffee Mundo binnenkort de deuren opent.

Ligne

Reacties

article
75547
Maandagmiddag tekenden Olaf van Nugteren namens Zuyd Hogeschool, ondernemer Koen van Beek van Coffee Mundo,
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20160315/eerste-officiele-handtekeningen-gezet-in-ligne/
2016-03-15T11:42:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2016/03/15111514/eerste-handtekeningen-in-ligne-14-maart-2016.jpg
Coffee Mundo, Koen van Beek, Ligne
Nieuws