Pergamijn zoekt vrijwilligers in Geleen

Foto: beeldcitaat Google

Voor de woning aan de Laan van Westfalen in Geleen zoekt Pergamijn nog vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen kennismaken tijdens de Neighborhood Yard Sale op zaterdag 9 juli aanstaande.

Samen tuinieren. Hulp bij het onderhouden van de fiets. Een keertje naar de bioscoop. Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden van vragen die de bewoners van de Pergamijn-woning Laan van Westfalen in Geleen hebben. Daarom zijn zij op zoek naar vrijwilligers. Op zaterdag 9 juli zetten zij tijdens de Neighborhood Yard Sale, georganiseerd door buurtvereniging De Haese, hun poort open. Mensen kunnen hier dan terecht voor handgemaakte artikelen én voor meer informatie over vrijwilligerswerk.

Van 1x per jaar tot 1x per week

Een bewoner een handje helpen hoeft niet veel tijd te kosten. “We zien vaak dat vrijwilligers het prima kunnen combineren met hun dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld door een bewoner mee te laten wandelen wanneer ze de hond uitlaten”, vertelt Judith Vluggen, cliëntbegeleider bij Laan van Westfalen. “In onderling overleg bespreken we wat voor de vrijwilliger én bewoner mogelijk is. Als dat betekent dat een vrijwilliger één keer per jaar komt helpen, dan is dat ook goed.”

Neighborhood Yard Sale

Op zaterdag 9 juli staat tijdens de Neighborhood Yard Sale van 10:00 tot 15:00 uur ook de garagepoort van de Pergamijn-woning aan de Laan van Westfalen 77/87 open. “In onze garage zijn handgemaakte artikelen te koop, waaronder kaarsen en vogelhuisjes”, vervolgt Judith. “Deze zijn gemaakt op boerderij de Breyhaag in Sittard en dagbesteding Kunst met een knipoog in Echt. De bewoners zorgen daarnaast nog voor kleine lekkernijen.”

Kom kennismaken

Bezoekers zijn welkom om tijdens de Neighborhood Yard Sale kennis te maken met de bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Zij vertellen graag meer over de mogelijkheden van bijvoorbeeld het vrijwilligerswerk. Voor meer informatie en/of aanmelden, kan ook contact worden opgenomen met Judith Vluggen of Mariet Hamers, via [email protected].

Meer informatie over de woning Laan van Westfalen en over Pergamijn is te vinden op www.pergamijnplaza.org.

Cookieinstellingen