Openingsexpositie Museum De Domijnen

Foto: De Domijnen

Inwoners, kunstenaars en bezoekers zijn curatoren van Openingsexpo Collectie in Actie, die vanaf 4 september tot en met 6 december van dit jaar wordt gehouden in Museum De Domijnen in Ligne.

Ligne, de nieuwe ontmoetingsplaats van Sittard, opent in het eerste weekend van september haar deuren. Hogeschool, bibliotheek, museum, filmhuis, winkels en wonen vormen een broedplaats voor kennis en cultuur. Ontmoeten en verbinden zwaaien de scepter. Een ideaal moment voor de afdeling Hedendaagse Kunst van Museum De Domijnen om uit te pakken met de eigen kunstcollectie.

De transformerende openingsexpo Collectie in Actie, London Calling – Iceberg & Palm Trees – Breaking & Fixing, laat dit memorabele moment niet onopgemerkt voorbij gaan. Maatschappijkritische thema’s zoals democratie en vrijheid, natuur, cultuur en identiteit passeren de revue.

De eigen collectie werd in de afgelopen 20 jaar opgebouwd met vaak namen en kunstwerken die toen nog ‘upcoming’ waren en nu mee tellen. De collectie wordt bestudeerd, bevraagd en opnieuw beschreven. Kunstenaars zoals Marijke van Warmerdam, Michel Huisman, Rineke Dijkstra, Jota Castro, Mark Dion en vele anderen nemen deel aan deze expo die letterlijk ‘in actie’ is. Samen met inwoners en bezoekers van Sittard-Geleen wordt de eigen kunstcollectie gedurende 13 weken herontdekt en nieuw leven ingeblazen.

Daarnaast wordt het nieuwe filmhuis op 3 september in gebruik genomen en zal het nieuwe bibliotheekconcept (een gezamenlijk initiatief van Zuyd HS en De Domijnen) ook operationeel zijn.

Mark Dion
Mark Dion – © De Domijnen
Cookieinstellingen