Doppen sparen voor KNGF Geleidehonden

Foto: Brailleliga [CC BY-SA 3.0] via Wikimedia Commons

Ellen Kersten coördineert namens seniorenvereniging KBO Sittard Stad de doppenactie voor KNGF Geleidehonden. Sinds 1 september doet ook deze organisatie voor ouderen in Sittard mee aan deze inzamelingsactie.

Wist u dat plastic doppen en deksels geld waard zijn? Gooi ze niet weg, maar bewaar ze en lever ze in bij een van de inzamelpunten in uw gemeente, bijvoorbeeld bij de Seniorensociëteit aan de President Kennedysingel 16 in Sittard.

De ingezamelde doppen zijn gemiddeld zo’n 25 cent per kilo waard. In 2015 werd met inzamelen gestart. Voor 40.000 kilo aan doppen en deksels ontving KNGF Geleidehonden 10 duizend euro, goed voor de opleiding van twee geleidehonden.

De stichting KNGF Geleidehonden fokt en traint honden die mensen helpen: mensen met een visuele en/of een lichamelijke beperking, kinderen met autisme, (oud-)geüniformeerden met post-traumatische stress stoornis (PTSS) en kinderen die extra steun nodig hebben.

Welke doppen

U kunt allerlei plastic doppen sparen: van mineraalwater- en frisdrankflessen tot doppen van fruitsappakken en sportdrankjes. Of denk aan doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddel, wasbolletjes en deksels van potten pindakaas of chocopasta. Ook doppen van shampoo, zepen en deodorant mogen ingeleverd worden.

Hoe inleveren

Levert u de doppen alstublieft schoon en droog in, want ze worden opgeslagen bij inzamelpunten en daar blijven ze geruime tijd liggen. Lipjes van metaal of karton of een rubberen rand in of aan de dop vervuilen het recycleproces, die mogen er dus niet tussen zitten. Bij sportdrankdoppen mag het kleine doorzichtige plastic dopje weggehaald worden.

Waar inleveren

De gespaarde doppen kunt u afgeven bij een verzamelpunt in uw regio. Graag in één zak en niet in meerdere kleine zakjes. Via dit inzamelpunt gaan de zakken met doppen naar een opslagdepot, waar een grote bouwcontainer staat. Als de container helemaal vol is met doppen gaat deze per vrachtauto naar een recyclebedrijf dat een vergoeding toekent aan KNGF Geleidehonden.

Meer informatie

In heel Nederland zijn inzamelpunten voor de plasticdoppenactie. Kijk op www.geleidehond.nl/doppen voor een inzamelpunt bij u in de buurt, of lever de doppen in bij de Seniorensociëteit aan de President Kennedysingel 16 in Sittard (telefoon 046-4585548). Op de website en op de doppenactie Facebookpagina van KNGF Geleidehonden vindt u de meest recente informatie.

Cookieinstellingen