Opbouwen Oktoberfeest 2016 in volle gang

Op vrijdag 21 oktober gaat het twaalfde Oktoberfeest van Sittard van start. Daar gaat elk jaar weer een lange voorbereidingstijd aan vooraf.

Er komt gigantisch veel kijken bij de organisatie van het grootste najaarsfeest van het zuiden. Artiesten boeken, het programma samenstellen, de kaartverkoop opstarten, kermisattracties vastleggen en inplannen op het terrein, het tapteam in paraatheid brengen, verzekeringen regelen, beveiliging, sponsoring, schuttersgilden en schutterijen uitnodigen, optochten regelen, heel veel vergunningen aanvragen, geluid, licht en bühnes en nog allerlei zaken die moeten zijn geregeld voordat het feest kan losbarsten… Meerdere mensen hebben er een flinke taak aan.

Vooral de laatste twee weken vóór het feest is het ook fysiek aanpoten geblazen. Deze week werd begonnen met het inrichten van de Wiese. Rijplaten werden gelegd, Brauhaus Brand staat al overeind, het Boels Rental paviljoen wordt opgezet tegenover Ligne en ook de drie andere paviljoens – Brand Weizen, L1-Stube en Lederhosenland zullen er binnenkort weer te vinden zijn. Daarna volgt nog het verlichten, versieren en inrichten van de tenten en het opbouwen van de kermisattracties. Vrijdag 21 oktober is dan alles feestklaar.

Bent u het dan ook?

logo-tirolerland-(002)-kallebeske

Cookieinstellingen