Verbazing en onduidelijkheid rond verdwenen NS-automaten

06 dec 2016, 10:20 Nieuws
arriva kaartautomaten stationshal sittard
In de hal van het station in Sittard stond vanochtend een lange rij reizigers voor de kaartjesautomaat van NS.
Mensen die een NS-product wilden ophalen met hun OV-kaart of die in plaats van 2e-klas vandaag 1e-klas wilden reizen konden namelijk nog bij slechts één automaat terecht. De andere twee automaten hebben afgelopen nacht plaats gemaakt voor automaten van Arriva.
Het station in Sittard is een intercity-station, waar veel mensen op- of overstappen om gebruik te maken van een intercityverbinding van NS. Arriva gaat met ingang van zondag 11 december de stoptreinverbindingen in de provincie verzorgen. Het aantal mensen dat in Sittard op een NS-trein stapt is vele malen groter dan het aantal stoptreinreizigers. Voor het NS-personeel was het verdwijnen van de automaten kennelijk eveneens een verrassing.
Uit onderstaand vraag- en antwoordspel via Twitter blijkt dat door reizigers met de Arriva-automaat ook een kaartje voor een NS-traject gekocht zou kunnen worden. Onduidelijk was ook of reizigers op de Arriva-automaten hun OV-kaart ook kunnen wijzigen van 1e naar 2e klas en andersom. Dat blijkt niet het geval te zijn.
kaartjesautomaten arriva