Toko Bopp: ‘Vaak staan ze bij het uitkiezen al te watertanden’

Foto: Toko Bopp - Geleen

Een puik begin van 2017 voor Toko Bopp. Begin 2016 stond Toko Bopp in Geleen op plek twee van de beste toko’s van Nederland, dit jaar is de toko aan de Annastraat in Geleen aangewezen als de allerbeste van het land!

Eigenaren Peter en Frieda Bol: “Op de lijst van beste toko’s zijn heel veel toko’s uit de grote steden in de Randstad vertegenwoordigd. Maar hier in Geleen hebben wij de beste toko. We glimmen van trots!”

Hoe word je de beste toko van Nederland? “De enigen die daarover mogen oordelen zijn de klanten”, vinden Peter en Frieda. Zij zijn inmiddels twaalf jaar de eigenaars van Toko Bopp. “We hebben het altijd druk, dat is een goed teken. We scoren hoog, met een 9.1 op Iens, een 4.8 op Facebook, een 4.7 op Google. Dat zijn niet zomaar cijfertjes. Achter iedere beoordeling schuilt een tevreden klant. We hebben een glazen vitrine met een enorme keuze aan Indonesische gerechten, iedere dag vers gemaakt. Er zijn vaste gasten die altijd voor dezelfde lekkernij gaan, er zijn klanten die zich graag laten verrassen door iets nieuws. Maar vaak staan ze bij het uitkiezen al te watertanden. Alleen al die ervaring, iedere dag weer, daar doen we het voor.”

De kracht van Toko Bopp ligt in authenticiteit. De recepten zijn een nalatenschap van de eerste eigenaar Kees Bopp die in de jaren 60 Geleen liet kennismaken met de Indonesische keuken. Zijn eten werd zo populair dat Indonesische mensen hier in Nederland zijn zelfgemaakte producten zelfs naar familie stuurden! “Zoals Kees Bopp kookte, koken wij nog steeds. Zijn recepten zijn voor ons heilig. Evenals goede ingrediënten en kruiden. Natuurlijk gaan we met onze tijd mee. Maar de vernieuwing zit in de verbouwing van ons pand: de moderne vitrine, de zithoek waar je heerlijk van je snack of maaltijd kunt genieten. We passen ons aan de wensen van de klanten aan en zijn bijvoorbeeld door de week geopend tot 19:00 uur zodat je na het werk vers je eten bij ons kunt afhalen. We verzorgen een catering tot in de kleinste details. Dat is de service die de moderne klant vraagt. Maar onze keuken, nee, dat blijft Indonesisch eten zoals kok Bopp dat bedoeld heeft.”

Reacties