GroenLinks belegt informatieavond rond actie Stop Tihange!

Foto: Michielverbeek CC-BY-SA-3.0

De zorgen rond de veiligheid van de kerncentrale in Tihange, hemelsbreed zo’n 65 kilometer van Sittard-Geleen, zijn voor GroenLinks aanleiding om mee te doen aan de grote protestactie die op zondag 25 juni wordt gehouden.

Dan willen actievoerders uit de Euregio een ludieke protestdemonstratie houden tegen het in bedrijf houden van de drie kernreactoren van de centrale in Tihange. Dat moet gebeuren in de vorm van een aaneengesloten menselijke ketting van Aken via Maastricht en Luik tot bij de kerncentrale in Tihange.

Daarvoor moeten vele duizenden mensen gemobiliseerd worden.

GroenLinks hoopt dat er een breed Burgercomité in Sittard-Geleen gevormd kan worden dat mensen gaat mobiliseren om mee te doen aan de grote publieksactie op zondag 25 juni. De partij heeft daarom het initiatief genomen om u op een informatieavond op woensdag 5 april over Tihange te informeren. Daar volgt ook uitleg over de verschillende tegenstrijdige rapporten die over de Belgische kernenergiecentrales zijn verschenen.

De informatieavond vindt plaats in gemeenschapshuis De Baandert aan de Frans Erensstraat in Sittard.

Sprekers op die avond zijn onder meer Peer de Rijk, directeur van het internationale bureau Wise en Rob Hoenen namens de organisatie Stop Tihange.

Reacties