136e jaarblad De Marotte weer vol met humor en ‘sjaele kal’

De Pappegey 2017 is uit
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

‘Alleney gekke Teun’ is tijdens dit carnavalsseizoen het jaarthema van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. Ook het kolderieke jaarblad ‘De Pappegey’ staat er dit jaar weer vol mee.

Tientallen pagina’s zijn gevuld met komische artikelen, geestige gebeurtenissen en kleurrijke anekdotes waarin Sittard, haar inwoners en de ‘sjoone Zittesje vastelaovend’ centraal staan.

De Pappegey weier vol mit Gekke Teun!

Kwalitatief glossy magazine

Traditioneel verschijnt zaterdag voor de kinderoptocht de nieuwste editie van De Pappegey, die dit jaar voor de 136e keer wordt uitgebracht. Sinds enkele jaren betreft dit een kwalitatief glossy magazine, dat naast humor en grappige onwaarheden ook serieuze achtergrondartikelen bevat over onder andere Stadsprins Bart II.

Klein voorproefje

Hoewel de redactie de inhoud niet bekend maakt, is zij wel bereid een tipje van de spreekwoordelijke sluier op te lichten. Zo vertelt de vriendengroep van Stadsprins Bart II van alles over hem wat we nog niet wisten en heeft basisschool Gustav Hoefer zelfs een uniek vraaggesprek met de hoogheid gehad. Ook wordt er teruggeblikt op ex- Stadsprins Sander I en hoe hij en zijn familie de vastelaovend in Zitterd vorig jaar beleefd hebben. Daarnaast komen ook de jubilerende verenigingen ruimschoots aan bod, zoals de Auw Prinse die dit jaar 5×11 jaar bestaan. Verder onder andere een uniek recept over hoe je de lekkerste nonnevotten bakt en – zoals een bekend Sittards gezegde luidt – ‘nog mee en nog mee en nog väöl mee…’!

Eerste exemplaar voor Stadsprins

Het eerste exemplaar van ‘De Pappegey’ wordt in besloten kring uitgereikt aan stadsprins Bart II en vanaf zaterdag 18 februari is het jaarblad weer voor iedereen bereikbaar. Het ludieke blad is, dankzij vele sponsoren, >gratis verkrijgbaar op verschillende distributiepunten in de stad, zoals de Marottewinkel (Damesmode Van Neer Eyckeler, Brandstraat 11), boekhandel Krings (Brandstraat), sigarenmagazijn Augustus van Neer (Hoek Markt), Beursgens Carwash (Rijksweg Noord 53), Bruna Sittard (Gruizenstraat), Hendriks Carnaval (Rijksweg Noord 22), ’t Kallebeske (Steenweg 33), AS Luchies (Walstraat 26), VVV Limburg (Rosmolenstraat), Eveline Mode (Dempseystraat 16-18), Gijsen Optiek (Tempelplein 15), Shell Dr. Nolenslaan (Dr. Nolenslaan 67), Jumbo Sittard (Romeinenstraat 2), Shell Leyenbroek (Leyenbroekerweg), Albert Heijn (Brugstraat), Honings Roubrouks (Heistraat 30) en PLUS Boudy Postma (De Samaritaan 8).

Naast de papieren versie is er ook een gesproken versie van de Pappegey. Deze is bedoeld voor blinden, slechtzienden en mensen die moeite hebben met het lezen van (dialect)teksten.

Reacties