Complete line-up Kanon van ’t Balkon is bekend

Foto: Trumke & Tröötje

Zaterdagmiddag 25 februari vanaf 16:30 uur stroomt de Sittardse Markt weer vol carnavalisten die het plein tijdens ’t Kanon van ’t Balkon op de muziek van ruim 50 acts weer zullen omtoveren in een deinende en ‘sjunkelende’ mensenzee.

Net als voorgaande jaren is de organisatie (kapel Trumke & Tröötje) er in geslaagd om de winnaars van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer – dit jaar waren dat De Geliënde uit Hulsberg – naar Sittard te halen.

De entree voor dit spektakel is zoals altijd gratis. Het is aan te raden om op tijd naar de Markt te gaan, want deze wordt afgesloten zodra het plein vol is. Dat gebeurt omwille van de veiligheid.

Net als voorgaande jaren is het niet toegestaan om etenswaren en drank mee te nemen.

Verder is het van belang te weten dat de horeca van de Markt dit jaar de Sjpaspas introduceert en daarmee overstapt op een nieuw betaalsysteem voor het afrekenen van consumpties. De pas kan ter plekke bij de kassa’s worden aangeschaft en opgeladen. Zonder de pas is het niet mogelijk om consumpties te bestellen.

» meer infomatie over de Sjpaspas

Aan het Kènjer Kanon dat begint om 16:30 uur, wordt medewerking verleend door BS De Hoefer; Kènjerkapel; Loedoes; Sjtadssjool; Cheyenne Pruyn; Niels Sievers; Lisa; Mae en Nynke; Lonneke Kielen; Puur Plat; nr. 3 TVK Luc En Eef; nr. 2 TVK Same Sjpas en de winnaar van het TVK Fiorenza Ruijters. Het Kènjer Kanon wordt gepresenteerd door Roy en Fieny Moerskofski-Cals.

Om 18:00 uur wordt het Kènjer Kanon afgerond en wordt het grote Kanon in stelling gebracht. De presentatie is in handen van Wim Clerx en Maurice Gorissen. Op het podium verschijnen (wijzigingen voorbehouden) achtereenvolgens Jack Vahsen; LKZH winnaar Nuchter Vertroch; Zekketusgaw; Sjpringlaevend; D’r Dustin; winnaar Munstergeleen: De Buizketiers; Koeraasj Jan van Daal; nr. 6 CD Marotte: Fieny Moerskofski & Jan van Daal; Drei en ein; Zugabe; nr. 5 CD Marotte: Stjóm toeval; winnaar Doenrade: De Droeftoeters; winnaar Geleen: Trio Oetgelaote (Lindenheuvel); Siefoe; Pascal Sutherland; Fabrizio; Melanie & Claire; Chazz; nr. 4 CD Marotte: Paul Jean Jessen; Spik en Span; nr. 3 CD Marotte: Don Kiesjot; W-Dreej; Marottekapel; Marleen Rutten; winnaar Bor: Vrouluuj van de Raod; Katja; nr. 2 CD Marotte: Gein Haor Baeter; Beppie; Toddezek; Fieny Moerskofski-Cals; Mit de Trööt in de Gööt; sleuteloverdracht door burgemeester Sjraar Cox aan Sjtadsprins Bart II; Sjtadsprins Bart II mit Marotte telle aaf; Kanonsjööt mit confettikanon; nr. 1 CD Marotte: Wae Oh Wae; LVK2017 winnaar De Geliënde; Trööt in de Gööt en artiesten.

Reacties