Politie deelt ‘cold cases’ op Facebook

Foto: © Anke Hendrix

Het Cold Case Team van de politie is vandaag gestart met het delen van informatie over cold cases.

Een cold case is een onopgelost levensdelict (moord of doodslag) of een zeer ernstig delict waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar is gesteld. De politie hecht grote waarde aan het (alsnog) oplossen van cold cases. Zij wil recht doen aan de gevoelens van onzekerheid en onrechtvaardigheid bij nabestaanden, maar daarnaast valt het niet uit te sluiten dat daders van deze misdrijven opnieuw de fout ingaan.

De politie wil deze zaken via social media bij meer mensen onder de aandacht brengen in de hoop daardoor nieuwe tips en informatie binnen te krijgen die kunnen leiden tot oplossing van de zaak.

Tipgevers kunnen terecht via telefoonnummer 0900-8844, of per mail via [email protected]. Anoniem melden kan via 0800-7000. Ook kunt u een persoonlijk bericht sturen via de Facebookpagina van het Cold Case Team. Heeft u een spoedmelding, bel dan 112.

De politie stelt het zeer op prijs als u deze Facebook-pagina deelt.

Cold Case

De meeste moordzaken in Nederland worden opgelost, maar dat lukt helaas niet altijd. Nabestaanden blijven zich al die jaren afvragen wie hun geliefde vermoord heeft en waarom.

Daarom zijn er overal in het land speciale teams bij de politie die zich bezighouden met deze zogenoemde cold cases. Het Cold Case Team van Limburg is het eerste team in Nederland dat Facebook inzet bij het oplossen van cold cases.

» meer informatie over cold cases

Cookieinstellingen