Nieuwe conceptstores: Seven Moons in Geleen en SOOF in Sittard

Wim en Mary Vaasen, wethouder Noël Lebens en Livvy Vaasen.
Wim en Mary Vaasen, wethouder Noël Lebens en Livvy Vaasen.
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zowel Sittard als Geleen zijn sinds vorige week een nieuwe conceptstore rijker. Afgelopen vrijdag opende Seven Moons haar deuren aan de Salmstraat 26 in Geleen, een dag eerder deed SOOF dat aan de Rosmolenstraat 7 in Sittard.

Concept stores zijn de laatste jaren een steeds vaker opduikend fenomeen in de winkelstraten. Je kunt ze zien als een soort mini-warenhuizen met een productassortiment dat een bepaalde levensstijl weerspiegelt, doorgaans die van de eigenaar zelf.

Seven Moons

Zo vind je bij Seven Moons, dat wordt gerund door Mary Vaasen en dochter Livvy met steun van vader Wim, zowel dames- als herenkleding, gifts en deco-artkikelen. “Daar komen later mogelijk ook nog wat meubeltjes bij die in onze ogen bij de stijl van ons productassortiment passen,” zegt Mary, die daarbij aangeeft dat het in dat geval om samenwerking met andere zaken gaat, die op deze manier hun aanbod in een andere setting aan het publiek kunnen presenteren. Wethouder Noël Lebens, die bij de opening van Seven Moons aanwezig was, heette de nieuwe ondernemer van harte welkom in het centrum van Geleen.

SOOF

SOOF in Sittard gooit het meer over de artistieke boeg, en vreemd is dat niet, wat Sofie Timmers is de kleindochter van de in 1984 overleden Sittardse kunstschilder Frans Timmers. In haar zaak aan de Rosmolenstraat zie je dat dan ook terug. Er zijn wisselende exposities van kunst – met natuurlijk ook werk van haar grootvader – die onder het genot van een lekkere cappucino of espresso kan worden bekeken. Je vindt bij SOOF verder de merken waar je normaal ver voor moet reizen, unieke vintage meubeltjes en woonaccessoires.

Cookieinstellingen