Zwerfafvaldag in Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeente Sittard-Geleen organiseert jaarlijks in maart de Zwerfafvaldag, een grote voorjaarsschoonmaak waarop vrijwilligers aan de slag gaan om zoveel mogelijk zwerfafval in de wijk op te ruimen.

Scholen, scouting, buurtverenigingen en wijkplatforms doen op vrijdag 31 maart (scholen en scouting) en zaterdag 1 april (scouting en buurtverenigingen) mee aan deze actie. Scholen koppelen er ook vaak een educatieve les aan, waardoor kinderen nog beter doordrongen raken van het belang van de opruimactie en zich ervan bewust worden dat iedereen zwerfafval eenvoudig kan voorkomen. Bijvoorbeeld door een leeg blikje of flesje in een afvalbak te gooien in plaats van zomaar ergens op straat. Dan ziet alles er stukken beter uit en dat geeft ook een veiliger gevoel.

Aan de opruimactie van dit jaar doen acht scholen, één scoutingvereniging en zes wijkplatforms en buurtverenigingen mee.

De leerlingen van groep 8 van basisschool Loedoes – dependance Limbrichterveld – kregen vrijdagmiddag hulp van wethouder Ruud Guyt en vice voorzitter van CNME Westelijke Mijnstreek Glenn van der Heijden. Wethouder Leon Geilen stak samen met de leerlingen van groep 5/6 van de basisschool in Munstergeleen de handen uit de mouwen.

Op de foto: een aantal leerlingen van groep 8 van basisschool Loedoes kreeg hulp van Glenn van der Heijden (vice voorzitter Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Westelijke Mijnstreek, in oranje hesje) en wethouder Ruud Guyt.

Cookieinstellingen