Toon Thuis Belevingsexpo maakt plaats voor Hout Brox

... afbreken belevingsexpositie Toon Thuis ...
... afbreken belevingsexpositie Toon Thuis ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De afgelopen zeven maanden trok de belevingsexpositie Toon Thuis in het voormalige onderkomen van het failliete warenhuis V&D meer dan 23.000 bezoekers.

Momenteel wordt de expositie afgebroken. De tentoongestelde spullen gaan voorlopig allemaal terug naar de opslag. De gemeente onderzoekt of het mogelijk is om in de stad een permanente expositie te realiseren. De resultaten van dat onderzoek worden medio dit jaar verwacht.

Onlangs werd bekend dat Berden op de begane grond van het V&D-pand aan de Markt een outletwinkel van HoutBrox gaat onderbrengen. Zodra de expositie helemaal is afgebroken gaan de rekken, lampen en ander meubilair de winkel in en is er weer retail-leven in het pand. Er wordt straks dames-, heren- en kindermode aangeboden, maar ook sportkleding en kleding voor vrouwen met een maatje meer (Berden-Grandissimo).

Het is op voorhand niet duidelijk voor welke termijn de outlet van HoutBrox op de Markt open zal blijven. “Met de verhuurder van het pand is afgesproken dat we, zodra zich een nieuwe, vaste huurder aandient, weer vertrekken,” zo laat een woordvoerder van Berden weten.

Toon Thuis

Cookieinstellingen