De speeltuinen in Sittard-Geleen zijn weer open!

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Ofschoon het op paasmaandag wat het weer betreft nou niet echt een buitenspeeldag was openden vandaag de speeltuinen in Sittard-Geleen hun hekken weer voor het nieuwe speeltuinseizoen.

In de meeste speeltuinen kun je voor een lage entreeprijs of met een seizoensabonnement de hele dag spelen. In Sittard kan dat bij de speeltuinen Thienbunder en De Roetsj, in Born bij De Paddestoel, en in Geleen bij Miranaburg, ’t Weike en de Sjteinakker. In deze speeltuinen bestaat ook de mogelijkheid om een ijsje, een drankje of een kopje koffie of thee te kopen.

Vrij toegankelijke speeltuinen zijn Sjoepienoe in Sittard, ’t Ruiberke in Obbicht en in Geleen speeltuin Lutterade en het Chrysantenveldje.

In alle speeltuinen worden ook regelmatig allerhande activiteiten georganiseerd. Dit gebeurt door een grote groep enthousiaste vrijwilligers, die ook zorgdraagt voor het openen en sluiten, het (dagelijks) beheer en onderhoud, het verkopen van drankjes en allerhande lekkernijen en vaak ook het toezien op de naleving van de spelregels.

Om al deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren zijn er nooit vrijwilligers genoeg; diverse speeltuinen kampen zelfs met een tekort aan vrijwilligers, waardoor soms de openingstijden moeten worden beperkt. En dit terwijl het vrijwilligerswerk in een speeltuin nou net superleuk is. Je krijgt ontzettend veel waardering van alle kinderen die er volop speelplezier beleven, maar ook van hun ouders of verzorgers. Daarbij zijn speeltuinen zeer flexibel bij het inplannen van vrijwilligers. Met elk uurtje hulp zijn zij al heel erg blij. Interesse? Loop eens binnen en laat je vrijblijvend informeren.

Speeltuin Miranabrug

De speeltuinen in de gemeente Sittard-Geleen

Born

Obbicht

Geleen

Sittard

Speeltuin Sjoepienoe
Cookieinstellingen