Eerste Beursvloer Sittard-Geleen: 34 mille aan maatschappelijke waarde

Woensdagmiddag vond in het Rabobank Adviescentrum Westelijke Mijnstreek aan de Bergerweg in Sittard de eerste Sittard-Geleense Beursvloer plaats.

Dit op initiatief van de Sittard-Geleense Uitdaging georganiseerde evenement was opgezet om vragen om kennis, kunde, handjes en materialen van maatschappelijke organisaties op basis van een te leveren tegenprestatie te matchen met het aanbod van ondernemers. Met gesloten beurzen.

» Zie ook: Sittard-Geleense Uitdaging maatschappelijk betrokken

De eerste Sittard-Geleense Beursvloer werd met een ferme gongslag geopend door burgemeester Sjraar Cox nadat wethouder Astrid Verblakt, die vandaag als Beursmeester optrad, een korte introductie had gegeven. Zij wees daarbij op de hoekmannen, die konden middelen in het tot stand brengen van een match tussen een vragende en een biedende partij. De rol van hoekman werd vervuld door de wethouders Ruud Guyt, Noël Lebens en Leon Geilen en door Anita Jansen, penningmeester van de Sittard-Geleense Uitdaging.

Als er eenmaal een match tot stand was gebracht werden de onderlinge afspraken ‘verzilverd’ door de notaris nadat ze door de ‘rekenkamer’ waren voorzien van een bedrag dat de maatschappelijke waarde van de deal moest uitdrukken.

Diverse basisscholen, Levanto on Tour, PSW, Streekboerderij Daniken, Stichting Ophovenerhof, Scouting, Jongeren Netwerk Limburg, een buurtvereniging, Stichting Wielerbaan Geleen, een wijkplatform,… in totaal 36 maatschappelijke organisaties konden wel wat hulp, kennis, advies en/of materialen gebruiken. Vanuit het bedrijfsleven boden zich 34 partijen, variërend van schoonmaakbedrijf, glashandel en leverancier van beroepskleding tot verzekeraar, juridisch adviseur en een aanbieder van percussieworkshops aan om de vragen van de maatschappelijke organisaties te beantwoorden.

Samen brachten zij tijdens deze eerst editie van de Sittard-Geleense Beursvloer 45 matches tot stand met een maatschappelijke waarde van €33.750. Voorafgaand aan de beurs waren er al matches tot stand gekomen met een waarde van €8000. In totaal is daarmee een maatschappelijke waarde van €41.750 gerealiseerd. Een mooi resultaat voor een eerste editie en qua maatschappelijke waarde vergelijkbaar met de eerste editie van de Roermondse Beursvloer in 2014.

Reacties

Cookieinstellingen