Basisschool De Duizendpoot maakt Kindermonument

Kindermonument in 2016
Kindermonument in 2016
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Kinderen van basisschool De Duizendpoot uit Geleen presenteren dit jaar het ‘Kindermonument’. Dit project is bedoeld om kinderen en hun ouders meer bij herdenken of bij de dodenherdenking te betrekken.

Het Kindermonument komt dit jaar voor de vierde maal tot stand. “Kinderen van nu verplaatsen zich in leeftijdsgenoten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo kunnen zij het besef en de waarde van de 4 mei-herdenking in de toekomst voortzetten en dragen”, zegt burgemeester Sjraar Cox

Dodenherdenking speciaal voor kinderen

Kindermonument

Jaarlijks wordt één basisschool uitgenodigd het ‘Kindermonument’ te maken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een muziekstuk, theaterstuk of kunstwerk. In de periode februari tot en met april bedenken en maken leerlingen het monument onder begeleiding van een professional die binding heeft met de stad, regio of provincie. Zo’n 10 kinderen verzorgen dit jaar een korte voorstelling van acht minuten. Op 4 mei vindt de presentatie van het Kindermonument 2017 voor publiek plaats (ca. 20.30 uur), aansluitend aan de herdenkingsceremonie op de algemene begraafplaats in Sittard. Na 4 mei wordt het Kindermonument verspreid via basisscholen, maatschappelijke organisaties, media en de gemeente. Het Kindermonument is mede mogelijk gemaakt door gemeente Sittard-Geleen en Ecsplore.

Flarden

Het ‘Kindermonument’ is de opmaat naar de voorstelling ‘Flarden’ die in het Laagland (Schouwburg De Domijnen, kleine zaal) wordt gespeeld door jonge theaterspelers. Om 21:00 uur, tijdens theater Na De Dam, spelen zij onder leiding van regisseur Hanneke Jonkers én samen met ervaren amateurspelers Paul Winters en Truce Gielissen een voorstelling, waarin hun eigen mening en gedachten ook naar voren komen. Over de Tweede Wereldoorlog én over de wereld van nu. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Kaarten kunnen gereserveerd worden via Laagland. De toegang is gratis.

» Bestel hier uw kaarten

Cookieinstellingen