Gezellige aanloop naar Moederdag in Sittard

Het Centrummanagement van Sittard zorgde dit jaar net als vorige jaren voor een gezellige aanloop naar Moederdag.

Het was bovendien aangenaam weer en dat maakte dat de met rode hartjesballonnen versierde binnenstad er extra kleurrijk uitzag. Daarnaast waren er tal van acties en activiteiten voor het winkelend publiek.

Singer-songwriter Lotte Walda trakteerde voorbijgangers op haar liedjes, op de Steenweg deelde Cone-corner gratis lekkere ijsjes uit aan passerende moeders en op de Voorstad kon iedereen gratis een suikerspin of een zakje popcorn krijgen. Verderop in de stad werden nog meer lekkernijen uitgedeeld. Er waren rozen om aan moeder te geven en een ballonnenclown zorgde voor luchtige presentjes. Op de Walstraat kon je in een ouderwetse fotobooth op de foto en op de Markt was een zithoek ingericht, waar een tekenaar van kinderen een leuke spotprent maakte – om aan mama te geven. Verder mochten degenen die zaterdag een aankoop deden in Sittard er naar de touwtrektent, om een cadeautje te trekken. En bovendien hadden tal van winkeliers leuke moederdagacties voor hun klanten.

Moederdag

Ook dit jaar nomineerden weer tal van kinderen hun moeders voor de titel ‘Liefste mama van Sittard’. De winnares van deze eretitel mag een weekendje gratis rondtouren in een hippe nieuwe Mini, die door Keram ter beschikking wordt gesteld. Wethouder Noël Lebens reikte deze editie de prijzen uit. Chantal Pastoor mag zich een jaar lang de Liefste mama van Sittard noemen.

Moederdag
Chantal Pastoor Liefste mama van Sittard – © Liwi Foto
Cookieinstellingen