Steun voor Burgercomité Stop Tihange

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeenteraad heeft unaniem uitgesproken achter de actie ‘Mensenketting’ te staan. Het ‘Burgercomité Stop Tihange’ wordt op verzoek van de raad financieel ondersteund en ontvangt 2500 euro van de gemeente.

Ook op deze wijze levert de gemeente een bijdrage aan de actie ‘mensenketting’ op zondag 25 juni. De mensenketting wordt gevormd van Tihange via Luik en Maastricht naar Aken en zet de eis kracht bij om de kerncentrale Tihange 2 te sluiten.

Mensen uit drie landen met verschillende talen protesteren samen, hand-in-hand, voor een gemeenschappelijk doel. Door een menselijke ketting te vormen geven tienduizenden mensen tegelijk een niet te negeren signaal af tegen het nucleaire gevaar waar miljoenen mensen in Europa mee moeten leven.

Organisatie Burgercomité in volle gang

In april is een lokaal ‘Burgercomité Stop Tihange’ gevormd dat bestaat uit 25 inwoners. Het comité weet zich verzekerd van de steun van zes politieke partijen uit Sittard-Geleen. Doel van het ‘Burgercomité Stop Tihange’ is om zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de gevaren van kernreactor Tihange 2 in België. Bovendien roept Het Burgercomité de inwoners van Sittard-Geleen op om de actie massaal te steunen. Voor deelnemers aan de actie is busvervoer georganiseerd. Vanaf parkeerplaats Glanerbrook (25 juni om 13:00 uur) worden deelnemers tegen een geringe bijdrage van 3 euro per persoon (kinderen gratis) vervoerd om een toegewezen plek in de mensenketting te vullen. Deelnemers kunnen zich opgeven via [email protected]

Reacties