Toneelgroep Pancratius bedrogen door penningmeester

Toneelgroep Pancratius in actie
Foto: Toneelgroep Pancratius

Toneelgroep Pancratius uit Munstergeleen is ernstig gedupeerd door haar penningmeester, zo valt te lezen op de Facebookpagina van de groep.

De penningmeester kwam maar niet met de gevraagde informatie op de proppen, zo laat voorzitter-secretaris Melanie van Zitteren-Bloemers weten. “Vorig jaar groeide de verdenking dat er iets niet in orde was en in oktober werd duidelijk dat die verdenking terecht was.”

Volgens Melanie ontbreekt er minimaal een bedrag van 9000 euro, geld dat door de penningmeester naar zijn eigen rekening is overgeboekt. “Maar mogelijk is het bedrag groter, omdat nog niet helemaal duidelijk is of alle door de toneelgroep te ontvangen bedragen wel op de juiste rekening terecht zijn gekomen.”

De politie is ingelicht en er komt op 22 juni een rechtszaak in Maastricht. “Ik hoop dat we het geld nog terugzien,” zegt Melanie, die blij is dat ze in deze zaak veel hulp heeft gehad van Toneelhuis LFA.

Toneelgroep Pancratius telt momenteel 9 leden. Acht daarvan zijn tussen de 18 en 27 jaar oud, maar er is ook een nestrix, die al ruim 30 jaar lid is. “Zij is echt helemaal kapot van wat er is gebeurd,” laat Melanie weten, “maar we houden de moed erin en gaan gewoon door met de voorbereiding voor de viering van ons 90-jarig jubileum!”

Dat jubileum moet volgend jaar ergens in april of mei gestalte krijgen met een toneeluitvoering in ’t Trefpunt. Dan wordt een zelfgeschreven stuk opgevoerd waarin Munstergeleen de rode draad vormt. Het stuk wordt geregisseerd door Jos Bosch. “De regisseur blijft ons ook in deze moeilijke periode gewoon steunen,” zegt Melanie. “Hopelijk willen andere mensen en bedrijven dat ook doen, zodat we er snel weer een beetje bovenop komen.”

U kunt Melanie per e-mail bereiken via [email protected].

» website Toneelgroep Pancratius
» Facebookpagina Toneelgroep Pancratius

Reacties