Gert-Jan Kusters nieuwe gemeentesecretaris Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen

Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft Gert-Jan Kusters uit Reuver benoemd tot gemeentesecretaris en algemeen directeur. Hij is nu gemeentesecretaris in het Brabantse Deurne.

Gert-Jan Kusters (55) begint op 1 september met zijn werkzaamheden in Sittard-Geleen. Voordat hij in Deurne (32.000 inwoners) werd benoemd was hij gemeentesecretaris in Beesel, werkte hij als afdelingshoofd in Stein en Vaals en was hij in dienst bij de Provincie Limburg en de gemeente Grubbenvorst. Kusters studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen.

Hij heeft in Deurne al ervaring op gedaan met zaken die ook in Sittard-Geleen spelen, zoals huisvesting, digitalisering en personeelsbeleid.

Het college van B&W heeft er alle vertrouwen in dat Kusters de uitdagingen die Sittard-Geleen heeft, op een juiste wijze zal oppakken.

Gert-Jan Kusters volgt Coen Aalders op, die na het vertrek van Jan Höppener gemeentesecretaris/algemeen directeur a.i. is in Sittard-Geleen, de gemeente met ruim 95.000 inwoners in Zuid-Limburg die zich kenmerkt door haar innovatieve bedrijvigheid (Chemelot, VDL Nedcar, logistiek en mkb), een grote diversiteit aan steden en dorpen en een veelzijdig woon- en leefklimaat.

Cookieinstellingen