Werkzaamheden rond zessprong op schootsvelden bij Ligne

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op dinsdag 30 mei wordt bij Ligne begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de zessprong, het knooppunt van onder meer de Deken Tijssenstraat, Thur Laudystraat en het Jutta van Ravensbergpad.

Begonnen wordt met het opbreken van de bestaande verhardingen rondom de duikerbrug tussen de Begijnenhofwal en de Dominicanenwal. Aansluitend brengen worden het riool en nieuw straatwerk aangebracht. Deze werkzaamheden duren ongeveer 2 weken.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via een tijdelijke bypass van menggranulaat. De binnenstad blijft dan bereikbaar voor verkeer, met uizondering van maandag 12 juni: dan is de duikerbrug voor één dag helemaal afgesloten, omdat dan het definitieve straatwerk van de rijweg wordt gelegd. Verkeersregelaars leiden het verkeer die dag in goede banen via een omleiding.

Aanleg zessprong

Aansluitend op deze werkzaamheden wordt de zessprong aangelegd, het knooppunt waar onder andere het Jutta van Ravensbergpad, de Thur Laudystraat en de Deken Tijssenstraat op aansluiten. Deze werkzaamheden duren inclusief uitharding tot 28 juli. De Deken Tijssenstraat blijft tijdens deze werkzaamheden open, en de binnenstad blijft dus bereikbaar voor verkeer.

Bij het plannen van de voorbereidende werkzaamheden is rekening gehouden met de voorgenomen werkzaamheden aan de zakpalen in de Sittardse binnenstad.

Cookieinstellingen