Met de bus naar de mensenketting Stop Tihange

Foto: Stop Tihange

Op zondag 25 juni vindt een grote internationale protestactie plaats die de Belgische overheid moet bewegen tot sluiting van de kerncentrale in Tihange ten zuidwesten van Luik.

De Belgische centrale is een bron van zorg in Nederland, Duitsland en Luxemburg en ook inwoners van België zelf zijn niet gerust over de veiligheid van de centrale, waar zich de afgelopen jaren de nodige incidenten hebben voorgedaan.

Tijdens de internationale protestactie wordt een 90 kilometer lange menselijke ketting gevormd van Aken via Maastricht en Luik naar Tihange. Om die afstand hand-in-hand te kunnen overbruggen zijn tenminste 60.000 deelnemers nodig.

De organisatie die vanuit Sittard-Geleen de deelname aan deze menselijke kettingreactie regelt – het Burgercomité – zet op zondag 25 juni bussen in om de deelnemers naar de route van de mensenketting te vervoeren. De bussen vertrekken die dag om 13:00 uur vanaf het parkeerterrein bij Glanerbrook in Geleen en om13:15 uur vanaf Makado (ingang oost) in Beek. De busreis kost 3 euro per persoon, kinderen tot 10 jaar mogen gratis mee.

Vooraf opgeven voor de bus is verplicht. Dat kan door het sturen van een email naar [email protected] met vermelding van de opstapplaats (Geleen of Beek). Bel voor meer informatie 0623559780.

Cookieinstellingen