Inzendtermijn Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer 2018 sluit op 5 juni

Wie wordt de opvolger van Bart en Lejao?
Wie wordt de opvolger van Bart en Lejao?
Foto: © Ton Dirkx

Deelnemers aan het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer 2018 hebben nog tot 5 juni de tijd om hun nieuwe carnavalsschlager in te zenden.

Wie onder de huidige tropische omstandigheden nog ‘ein leidje in ziene kop krig’ heeft dus nog een week de tijd om de tekst en muziek voor de deadline naar de Marotte te sturen.

De Marottestad kiest traditioneel als eerste Limburgs carnavalsbolwerk zijn nieuwe vastelaovessjlager voor het komende carnavalsseizoen. Dat gebeurt dit jaar op 26 augustus, op de zaterdag van het Sint Rosafestival, tijdens het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer in Poppodium Volt.

Aan deelname aan het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer zijn een aantal voorwaarden verbonden.

Voorwaarden

Meedingen in de strijd om de opvolger te schrijven van de Marotteschlager 2017 – Wae oh Wae? van John Smeets en Gian Prince, kan onder de volgende voorwaarden:

  • Muziek en tekst moeten origineel zijn, mogen niet eerder in het openbaar ten gehore zijn gebracht en dienen gemaakt te zijn met de intentie om deel te nemen aan de finale van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer;
  • De tekst moet in het Sittards dialect geschreven of gezongen zijn;
  • De muziek dient op notenschrift genoteerd te zijn. Bij voorkeur in Sibelius. De tekst dient onder de melodielijn te worden geschreven;
  • De tekst dient tevens apart in een Word-bestand aangeleverd te worden;
  • Het ontstane document dient van naam, adres, telefoonnummer(s) en e-mail adres(sen) van de tekstschrijver(s) en/of componist(en) te zijn voorzien en dient uiterlijk maandag 5 juni a.s. uitsluitend te worden opgestuurd naar of te worden ingeleverd bij de protocollist van De Marotte Zitterd, Thijs Jacobs, Postbus 256, 6130 AG Sittard of Jan van Stevensweertstraat 9, 6137 AR te Sittard, [email protected];
  • Het is per componist/tekstschrijver toegestaan een onbeperkt aantal liedjes in te zenden, ook in combinatie met verschillende componisten en/of tekstschrijvers. Er kan echter maar één liedje doordringen tot de finale, namelijk het nummer dat zich in de voorselectie als hoogste kwalificeert;
  • Bij deelname behoudt De Marotte het alleenrecht de liedjes op compact disc of elke andere geluidsdrager uit te brengen.
  • Daarnaast vraagt De Marotte elke inzending vergezeld te doen gaan van een korte uitleg in een Word-bestand over het nummer om de jury een beter inzicht en gevoel te geven bij de schlager.

Voorselectie

Zoals gebruikelijk vindt bij meer dan 11 inzendingen een voorselectie plaats door een deskundige jury. Deze bestaat o.a. uit diverse prijswinnaars grote optocht 2017, stadsprins Bart II, Ridder in de orde van de Pappegey 2017, begeleiding kènjerleidje 2017, muzikanten, Veldeke, toneel en carnavalsverenigingen. Leden van De Marotte zijn niet stemgerechtigd. De elf overgebleven liedjes worden tijdens het ZVK ‘live’ gespeeld en gezongen door Sittardse zangers en zangeressen. De uiteindelijke winnaar mag de Thei Hunnekens wisseltrofee mee naar huis nemen.

Cookieinstellingen