Fysiotherapie Göttgens Kienhuis Pfennings biedt complete zorg

Foto: Göttgens Kienhuis Pfennings

Oedeemfysiotherapeuten Els Kienhuis en Niña Pfennings van Fysiotherapie Göttgens Kienhuis Pfennings zijn vanaf heden bevoegd tot het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen (steunkousen).

Daarmee is de fysiotherapiepraktijk aan de Walramstraat in Sittard een van de weinige praktijken in de regio waar u daarvoor terecht kunt.

Dikke benen of armen

Lijdt u aan opgezette, dikke en/of vermoeide benen of armen? Dit kan een gevolg zijn van spataderen, trombose, zwangerschap en hart- en vaatproblemen. Ook een operatie, tumor, bestraling, infectie of ongeval kunnen in veel gevallen leiden tot veneus of lymfatisch oedeem (vochtophoping).

Eén adres, drie behandelingen

Deze klachten kunnen vragen om een aantal behandelingen, te weten oedeemfysiotherapie, compressietherapie (zwachtelen) en therapeutisch elastische kousen (ook wel compressiekousen of steunkousen genoemd). De oedeemfysiotherapie en compressie zorgen voor een vermindering van het oedeem. De therapeutisch elastische kousen zorgen er aansluitend voor dat toename van het oedeem zoveel mogelijk beperkt wordt.

Bij Fysiotherapie Göttgens Kienhuis Pfenning kunt u voor alle behandelingen terecht. Dat heeft een aantal voordelen. Zo heeft u één aanspreekpunt en kunnen de verschillende onderdelen goed op elkaar worden afgestemd en krijgt u de meest optimale therapie. Voor u als patiënt wel zo handig: alle zorg, behandeling en nazorg onder één dak.

Vooroordelen over steunkousen

Als u het woord steunkousen hoort denkt u waarschijnlijk direct aan dikke lelijke strakke kousen die u echt niet wilt dragen. Dat is iets voor ‘oude mensen’. “Deze vooroordelen horen wij regelmatig voorbij komen,” zeggen Els en Niña. “Gelukkig is ook op dit gebied de technologie vooruitstrevend. In veel gevallen kunnen steunkousen in een dunnere en soepelere kwaliteit geleverd worden dan mensen verwachten.” Bovendien zijn steunkousen tegenwoordig in steeds meer kleuren en motieven leverbaar, zodat iets wat men uiteraard liever niet zou dragen toch draaglijk wordt.

Vergoeding

In de meeste gevallen worden de kousen vergoed vanuit uw zorgverzekering. Els en Niña gaan dat graag voor u na.

Interesse?

Heeft u steunkousen nodig of twijfelt u hierover? Wilt u meer informatie over de vergoeding?

Neem voor deze en andere vragen gerust contact op met Fysiotherapie Göttgens Kienhuis Pfennings, telefoon 046-4521210. Zij lichten graag een en ander toe. Kijk voor verdere informatie over oedeemfysiotherapie of andere fysiotherapeutische behandelingen op www.fysio-gkp.nl.

Cookieinstellingen