Jezuïetenkapel ingezegend tijdens Sacramentsprocessie

Tijdens de Sacramentsprocessie, die zondag door Sittard trok, werd kort haltgehouden bij de gerestaureerde Jezuïetenkapel op de schootsvelden.

De volledig gerestaureerde kapel is door kunstenaar Jo Havenith van prachtige fresco’s voorzien. Deken Van Rens zegende de kapel in. Vervolgens trok de processie verder naar het nieuwe rustaltaar in de Paardestraat.

Tot twee jaar geleden volgde de Sacramentsprocessie elk jaar een andere route: het ene jaar naar het stadspark, het volgende jaar door het oude stadscentrum en een derde jaar via de Steenweg. De buurten bleken echter elk jaar meer moeite te hebben met het vinden van voldoende vrijwilligers om de processieroute aan te kleden. Om die reden werd besloten de processie jaarlijks een vaste route te laten trekken: vanaf de grote kerk via het Rectorijgetske, de Begijnenhofstraat en de schootsvelden naar de Paardestraat en via Markt, Oude Markt, Kloosterplein en Kapittelstraat terug naar het Kerkplein.

Negen verenigingen en buurten – buurt Paardestraat, buurt PPP, buurt Róntjóm de Grote Kirk, buurt Rijksweg Noord, Culturele Vereniging De Mander, Club Wo-Van, Stichting Same Zitterd, het Optochtcomité  en het vlaggengilde van Sint Petrus – zorgen sinds vorig jaar samen voor een feestelijke aankleding van de processieroute en de plaatsing van het rustaltaar op de Paardestraat.

Cookieinstellingen