Veel belangstelling voor Taptoe Born – in Grevenbicht

Op het Burgemeester Kotenplein in Grevenbicht vond zaterdagavond de 29e editie van Taptoe Born plaats. Aan dat altijd weer mooie muzikale spektakel doen de muziekkorpsen mee uit Holtum, Buchten, Born, Grevenbicht en Obbicht.

De plaats waar de taptoe wordt gehouden rouleert en dit jaar was Grevenbicht aan de beurt. Het publiek was een paar duizend man sterk opgekomen om de show mee te maken. Na de gebruikelijke presentatieronde, waarbij elk muziekkorps werd voorgesteld aan het publiek, voerden de deelnemende korpsen elk een eigen show op. Ter afsluiting van de taptoe betraden alle korpsen nog eenmaal, maar nu gezamenlijk, het showterrein. Samen speelden Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven, Harmonie l’Union Born, Harmonie Concordia Obbicht, Fanfare St. Jozef Buchten, Muziekgezelschap Juliana Holtum en Koninklijke Harmonie Aurora Grevenbicht onder leiding van Dennis Lebens een mars. De taptoe werd zoals elk jaar stijlvol afgesloten met het Limburgs volkslied.

De taptoe van dit jaar was voor Fre Hermans van harmonie Aurora een bijzondere. Hij ging namelijk als kersverse nieuwe tambour maître voor het eerst ‘zijn’ Aurora voor. Hij neemt daarmee een taak op zich die zijn grootvader in het verleden ook heeft uitgevoerd.
Cookieinstellingen