Bijenhotel geopend in Limbrichtse fruitwei

Basisschoolleerlingen van BS In ’t Park uit Susteren, BS De Baandert uit Sittard en de Parkschool in Limbricht hebben de afgelopen tijd samen met Plök! hard gewerkt aan de bouw van wilde bijenhotels.

Vrijdagochtend werd in de fruitboomgaard aan Hinschenveld in Limbricht het eerste van die bijenhotels officieel geopend door wethouder Noël Lebens. Samen met imker Anique Hoekstra, enkele leerlingen, mensen van Plök! strooiden ze een rijk gevarieerd mengsel van bloemzaden rond het bijenhotel. Het is nu wachten op de eerste gasten.

Met het bouwen van bijenhotels voor wilde bijen wordt het ‘Bij-bewust zijn’ een boost gegeven en wordt de natuur een handje geholpen. Na de opening van het bijenhotel was er in de fruitboomgaard voor de leerlingen een gezellige picknick.

In Nederland en Vlaanderen komen rond de 300 soorten wilde bijen voor, waarvan meer dan de helft met uitsterven wordt bedreigd. Door het plaatsen van wilde bijenhotels en het zorgen voor bij-vriendelijke flora willen Plök! en de basisscholen een bijdrage leveren aan de verbetering van de leefomstandigheden voor de wilde bijen.

Plök! zet zich als vrijwilligerscollectief in voor het behoud van de oude fruitboomgaarden in de gemeente Sittard-Geleen. Deze over de gemeente verspreid liggende boomgaarden zijn commercieel vaak niet meer interessant, waardoor er ook geen chemische bestrijdingsmiddelen hoeven te worden gebruikt om te zorgen voor een goede oogst. Dat maakt deze fruitboomgaarden uitermate geschikt voor het plaatsen van wilde bijenhotels.

» videoreportage van EMP News

Cookieinstellingen