Royale opbrengst sponsorloop Careless Running voor Stichting Semmy

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zaterdag gaf wethouder Astrid Verblakt het startsein voor de sponsorloop die Careless Running organiseerde ten bate van de Stichting Semmy.

De Stichting Semmy zamelt geld in voor onderzoek naar hersenstamkanker bij jonge kinderen. De afgelopen week op zesjarige leeftijd overleden Tijn, bekend van de nagellakactie bij Serious Request, leed aan hersenstamkanker.

Careless Running, een loopgroep voor moeders met een kind met een beperking, staat voor méér dan lopen. Careless Running is fysiek en psychisch sterker worden waardoor je de zorg voor je kind beter aankunt. Het is een laagdrempelig lotgenotencontact, van mensen die elkaar helpen, steunen en begrijpen. Maar Careless Running is vooral even een zorgeloos moment voor jezelf.

Als ervaringsdeskundigen weten de deelnemers van Careless Running als geen ander wat het betekent wanneer er iets mis is met je kind. Wanneer er dan bij je kind hersenstamkanker wordt geconstateerd vergaat je wereld. Bij hersenstamkanker is de overlevingskans nul. De gemiddelde levensverwachting na diagnose is 5 maanden. De enige manier om ooit tot behandeling en genezing te komen is onderzoek.

Voor onderzoek is geld nodig, veel geld. De Stichting Semmy maakt zich hard om zoveel mogelijk geld voor onderzoek bij elkaar te krijgen, Careless Running wil Semmy hier heel graag bij helpen. Afgelopen zaterdag bracht de sponsorloop  ondanks de kleinschalige opzet ervan het royale bedrag van ruim 1200 euro op.

Careless Running is een initiatief van MEE Zuid-Limburg en Stichting Ophovenerhof, mede ondersteund door Bizzomate, WilmaRunning en ParamedischCentrum Sittard Zuid.

Cookieinstellingen