Taxus Voor Hoop: al 58 volle bakken taxussnoeisel

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sinds enkele jaren doet de gemeente Sittard-Geleen mee aan de inzameling van jong taxussnoeisel. Dat snoeisel bevat de stof baccatine, een werkzame stof voor chemotherapie.

U kunt dus eenvoudig meehelpen aan de bestrijding van kanker door taxussnoeisel uit uw eigen tuin (takken tot 30 centimeter lang en 1 centimeter dik) zo schoon mogelijk (gratis) in te leveren op de in dit bericht genoemde adressen.

Inmiddels zijn er al 58 volle bakken ingezameld, zo laat de gemeente weten. Met deze actie, die loopt tot 31 augustus, steunt de gemeente de stichting Taxus Voor Hoop.

Hoe zuiverder het snoeisel, hoe hoger het rendement. Het advies is dan ook om een doek of zeil op de grond te leggen om het snoeiafval op te vangen. Zo blijft het snoeiafval zuiver en wordt voorkomen dat het taxussnoeisel zich mengt met aarde, gras of ander groen.

Per kubieke meter ingezameld snoeisel doneert Taxus voor Hoop een bedrag dat de gemeente mag geven aan een kankergerelateerde organisatie. De opbrengst wordt net als vorig jaar verdeeld onder het Toon Hermans Huis in Sittard en Hospice Bronnerhof in Born.

Particulieren en bedrijven kunnen het taxussnoeisel tot 31 augustus elke werkdag 24 uur per dag (!) gratis inleveren bij de gemeentelijke werkplaatsen:

  • Industriestraat 4 in Sittard
  • Jubileumplein 11 in Geleen
  • Florianstraat 5 in Born

Op verzoek van de inwoners staan er kratten buiten de poort waar u het taxussnoeisel in kunt doen als de gemeentelijke werkplaatsen gesloten zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie en snoei-instructies kunt u terecht op de website van Taxus voor hoop: www.taxusvoorhoop.nl of bel naar de gemeente via 14046.

Cookieinstellingen