‘SuperSanderbout’: film vóór en dóór jeugd in Sanderbout

Foto: Ron Roumen

Op 3 oktober start een uniek filmproject voor de jeugd van Sanderbout. In samenwerking met De Domijnen en Partners in Welzijn gaat acteur en regisseur Ron Roumen (53) aan de slag in de Sittardse wijk om samen met de jeugd een echte filmproduktie te realiseren.

Het project onder de pakkende titel ‘SuperSanderbout’ is bedoeld voor de jeugd van 10 tot en met 15 jaar.

In het kader van ‘Kunst in de Wijken’ heeft het bedrijf van Ron Roumen (Produktiehuis Inzuid) een uniek concept bedacht waarin de jeugd van Sanderbout hun eigen verhalen en belevenis in de wijk laat zien in een filmserie. Tot en met december vinden er wekelijkse workshops plaats waarin de talenten van de individuele deelnemers wordt gescand om zodoende te komen tot een volwaardige samenstelling van een filmcrew.

Iedereen heeft bepaalde ambities en talenten om invulling te geven aan de diverse onderdelen van zo’n crew. Cameramannen/vrouwen – licht, geluid, decor, visagie, editors en natuurlijk acteurs worden klaargestoomd om aan de slag te gaan.

De verhalen van de wijk door de ogen van de jeugd worden vervolgens in 4 separate vlogs samengebracht tot één produktie die op zaterdag 2 december in premiere gaan in het MFC Sanderbout.

Regisseur Ron Roumen hoopt op deze manier jongeren te motiveren om hun visie op de wijk handen en voeten te geven. “Ik hoop dat er een levendige discussie ontstaat tussen de jeugd en de bewoners, verenigingen en beleidsmakers in de wijk. Begrip en progressie mét en voor elkaar is dan ook één van de speerpunten in deze produktie,” aldus Roumen.

Daarnaast krijgen de jongeren de kans om kennis te maken met alle aspecten van een professionele filmproduktie. Leren, werken, ontdekken en lol hebben zijn de ingrediënten die Ron Roumen bijeen heeft gebracht in SuperSanderbout.

Produktiehuis Inzuid werkt in dit project samen met:

  • Michael van Thoor van muziekstudio Record-Noize uit Sittard.
  • Melvin Gijzen van Lacreafilm, wiens roots in Sanderbout liggen.
  • Ben Peeters van OfficieelBen, wiens Youtube kanaal meer dan 70.000 abonnees heeft.

Meedoen aan ‘SuperSanderbout’? Opgeven kan via [email protected] of [email protected] en is mogelijk tot en met 26 september.

SuperSanderbout

Reacties