Grote kunstmarkt in centrum Sittard op Sint Rosazondag

Schootsvelden
Schootsvelden
Foto: Tim Faasen

Voor het achtste jaar op rij wordt tijdens Sint Rosa – dit jaar is dat op zondag 27 augustus – een grote kunstmarkt georganiseerd in het centrum van Sittard.

Wat begon met 30 kunstenaars op het Kerkplein rond de Petruskerk is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot een markt waar dit jaar zo’n 130 kunstenaars aan deelnemen.

Vanaf de Oude Markt via het Kloosterplein en de Deken Thijssenstraat strekt de markt zich van 12:00 tot 17:00 uur uit tot aan het festivalterrein op de schootsvelden. In de gewelven van het voormalige Ursulinenklooster kunt u genieten van schitterende iconen met een speciaal voor dit festival vervaardigd icoon van de Heilige Rosa van Lima.

Van autodidact tot academisch geschoold, kunstenaars uit alle windstreken van Nederland en daarbuiten bieden op 27 augustus hun werken aan, variërend van klassieke schilderkunst, beeldhouwwerk, keramiek, edelsmeedwerk, sieraden en textiel tot aan de allernieuwste computergestuurde grafische technieken.

En er is voor iedere beurs iets te vinden, van een klein geschenk tot grote werken. Je kunt ter plekke kopen maar ook een afspraak maken met een kunstenaar voor een gepersonaliseerd werk.

Enkele deelnemers verkopen werken van kunstenaars waarvan de opbrengst geheel naar een goed doel gaat.

Stuur voor verdere vragen en meer informatie een e-mail aan [email protected].

kunstmarkt
Oude Markt
Cookieinstellingen