Vijfjaarlijks häöfkestreffe Broekstraat weer drukbezocht

Eens in de vijf jaar organiseert buurtvereniging Brouksjtraot – Broekstraat – in Sittard het zogenaamde ‘häöfkestreffe’. Op die dag zetten de bewoners van het karakteristieke straatje de poorten naar hun hofjes open.

De Broekstraat telt vele opgeknapte voormalige boerderijtjes met mooie, sfeervolle binnenplaatsen. Die waren zondagmiddag onder meer het toneel voor exposities en workshops door Thieu Stauder, Carli Ceramique, Vincent’s Leatherwork, herborist Bianca Kruitz, Glas en Pracht, Pearls Gem, Bea Schevers, zorgboerderij Ophovenerhof en enkele ambachtelijke demonstraties. Verder was er onder meer muziek van de Zithaler Musikanten, ’t Hermenieke Blue Corner en waren er acts van Stevi Events, straattheater, Anya Belly Dance, kindertheater Kootje Spek en Luna Events.

Omdat het weer goed meewerkte werd het weer behoorlijk druk in de Broekstraat. Van de opbrengst van ’t  ‘häöfkestreffe’ wil de buurtvereniging dit jaar de levensgrote kerststal, die elk jaar onderaan de straat wordt opgebouwd, een stevige opknapbeurt geven.

De festiviteit ging van start met een muzikale aubade van fanfare Sint Jan Leijenbroek, waarna het oudste en langst zittende bestuurslid van de buurtvereniging, de heer Loe Franssen, de maquette van de kerststal onthulde.

Cookieinstellingen