Labyrint lopen op Internationale Dag van de Vrede

Jardin d'Isabelle
Jardin d'Isabelle
Foto: Peer Boselie

De Verenigde Naties hebben in 1981 21 september uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede.

Wat ons betreft zou Wereldvrede dag een nieuwe wereldwijde feestdag moeten zijn. Daarom organiseert MomentoB uit Amstenrade ook dit jaar weer het wereldwijde evenement: 24 Uur labyrint lopen. Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor de vrede.

omdat oorlogen beginnen in de hoofden van mensen,
en daar dus ook de vrede dient te beginnen

Vrede begint bij jezelf en hoe je met anderen en de wereld omgaat. Zo vieren we samen dat we vrede willen! Dat doen we niet alleen. Overal op deze wereld, onze wereld, lopen er op 21 september, 24 uur lang, volwassenen en heel veel kinderen voor vrede.

Waarom vieren met een labyrint?

Het labyrint is van alle culturen en alle tijden. Het is een veilige vorm waarin je altijd je weg vindt (in tegenstelling tot het doolhof). Daardoor kun je het lopen op gevoel en hoef je er niet bij na te denken. Zo ontstaat er ruimte om over andere dingen na te denken…, over vrede bijvoorbeeld. Thuis, bij je vrienden, in de buurt, op het werk of op school. Het centrum van het labyrint is een plek waar je even stil staat, waar je misschien iets opschrijft, iets neerlegt of juist iets uit meeneemt…

Daar wil je toch aan meedoen?!

Vorig jaar liepen er op 32 locaties, in 18 landen, op 6 continenten meer dan 1500 mensen. Dit jaar willen we dat minstens verdubbelen! Ook jij kunt meelopen: alleen, met familie, vrienden, collega’s, of samen met je klas.

Waar en wanneer?

In Sittard, in het prachtige, dit jaar aangelegde, labyrint in de Jardin d’Isabelle (Kerkepad 1), kunt u tussen 10:00 en 13:00 uur meelopen in het labyrint. Aanmelden hoeft niet, je bent van harte welkom!

Cookieinstellingen