Ontdek Ecovention Europe – rondleidingen door 60 jaar ecologische kunst

Foto: De Domijnen

Op zondag 24 september organiseert De Domijnen om 13:00 en 15:00 uur rondleidingen door de tentoonstelling Ecovention Europe in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen.

Een enthousiaste en deskundige museumgids geeft uitleg over het grensverleggende en strijdbare karakter van ecologische kunst in Europa in de afgelopen 60 jaar.

De rondleidingen starten in de hal van Ligne (Ligne 5) en voeren eerst een uur door de tentoonstelling binnen de museummuren. Hier komt onder andere een luchtzuiveringsfiets aan bod, een portret van een aardbei, het DNA van kippen en een plan om enorme droogte in Europa te bestrijden. Daarna is het tijd voor een lekkere kop koffie of thee, om vervolgens Ecovention Europe buiten de museummuren te ontdekken.

De buitenroute voert langs de Ursulinentuin en Cour Solanus, waar onder andere een waterzuiveringsinstallatie en een eetbare tuin te ontdekken zijn.

De kosten voor de rondleiding bedragen 10 euro per persoon, inclusief toegang tot het museum én een kop koffie/thee. Museumkaarthouders betalen slecht 5 euro per persoon. Graag van te voren aanmelden bij [email protected] onder vermelding van ‘rondleiding eco’.
Op zondag 29 oktober worden om 13.00 en 15.00u ook rondleidingen gegeven.

Ecovention Europe – art to transform ecologies, 1957-2017

Van 3 september 2017 tot en met 7 januari 2018 te bezoeken in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen, Ligne 5, 6131 MT Sittard

» www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen

Cookieinstellingen