Coffeeshophouder daagt gemeente voor de rechter

Foto: HH

Peter Hendriks, eigenaar van coffeeshops Skunk en Relax op het Stationsplein in Sittard, daagt de gemeente Sittard-Geleen voor de rechter.

Hij heeft, zo meldt Dagblad De Limburger, een schadeclaim van tientallen miljoenen euro’s neergelegd. Doordat burgemeester Cox besloot om per 1 juni 2016 te gaan handhaven op het i-criterium zag Hendriks zijn omzet drastisch dalen omdat vanaf dat moment buitenlanders geen softdrugs meer mochten kopen bij de twee coffeeshops. Hendriks dreigde in juni van dit jaar al met een claim te zullen komen wanneer in Sittard-Geleen geen einde aan handhaving van het i-criterium komt.

Hendriks verhuisde in overleg met de gemeente zijn twee coffeeshops in 2014 naar het Stationsplein. Skunk was eerder om de hoek gevestigd op de Stationsstraat en Relax lag zo’n 500 meter verderop op de Steenweg. Maar over het invoeren van strikte handhaving op het i-criterium is volgens Hendriks nooit overleg geweest tussen het en burgemeester Cox.

De omzet die Hendriks met Skunk en Relax behaalde door verkopen aan buitenlandse drugstoeristen groeide hard nadat burgemeester Hoes van Maastricht als enige burgemeester in het land had besloten om strikt te handhaven op het i-criterium. Vanaf toen kregen Sittard en Geleen jaarlijks vele honderdduizenden buitenlandse drugstoeristen te verwerken. Dat leidde sinds 2014 tot een toenemende stroom aan klachten uit de omgeving.

Cookieinstellingen