Oktoberfeest-modeshow dit jaar op zondag 1 oktober

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Dit jaar vindt de inmiddels traditionele en altijd goed bezochte Oktoberfeest modeshow niet plaats op de laatste zondag van september, maar op de eerste zondag van oktober.

Het spektakel wordt jaarlijks door meer mensen bezocht en is de aftrap voor 12 dagen voorpret in de aanloop naar de start van het Oktoberfeest van Sittard.

Op 1 oktober staat de grote catwalk weer midden op de Markt in Sittard. Een grote groep modellen, jong en oud, toont daar dan vanaf 15:00 uur de nieuwste Trachtenkleidung van Lederhosenland. Want wie van vrijdag 13 tot en met woensdag 18 oktober in stijl naar het Sittardse Oktoberfeest wil gaan kleedt zich in Dirndl of Lederhose en draagt daarbij de juiste schoenen, sokken en andere accessoires.

Zoals gewoonlijk verzorgt DJ-Dirndl de muziek voor en tijdens de modeshow en verzorgt niemand minder dan Dieter Koblenz de presentatie van de show. Tijdens deze show wordt tevens de opvolgster van Miss Oktoberfeest 2016 Elise Schreuders voorgesteld aan het publiek. Zij wordt op vrijdag 13 oktober officieel geïnstalleerd.

Na afloop van de show verzorgen de mannen van Wir Sind Spitze! weer een gezellige afterparty op de Markt.

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen