Euregionaal Gardetreffen 2018 naar Geleen

Archieffoto: RAAF tijdens EGF 2013
Archieffoto: RAAF tijdens EGF 2013
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Eenmaal per jaar, twee weken voor carnaval, ontmoeten zo’n 20 gardes uit de Euregio elkaar op een groot internationaal evenement: het Euregionaal Gardetreffen.

In 2013 was de Sittardse Prinsengarde gastheer van dit bijzondere evenement, dat op toerbeurt door een van de deelnemende gardes uit België, Duitsland en Nederland wordt georganiseerd.

De vierentwintigste editie zou komend jaar plaats moeten vinden in het Belgische Eupen. Daar krijgt men volgens secretaris Ruud Looijen van het EGF wegens een gebrek aan handjes de organisatie echter niet rond. Om die reden is het Euregionaal Gardetreffen van zondag 28 januari 2018 verplaatst naar Geleen, want afgelasten is geen optie..

Het programma begint die dag om 10:00 uur met een ontvangst bij café De Kroon in Geleen. Nadat de gardisten daar zijn toegesproken door burgemeester Sjraar Cox vertrekken ze om 12:00 uur in optocht via de Rijksweg, Kummenaedestraat, De Kluis en de Spaubeeklaan naar de Biesenhof, waar vanaf 13:00 uur presentaties van de deelnemende gardes plaatsvinden. Om 18:00 uur is het treffen ten einde en gaat de afterparty van start voor degenen die nog even willen blijven.

Cookieinstellingen