Gemeenteraad akkoord met huisvesting DaCapo aan Havikstraat Sittard

Wethouder Pieter Meekels (l) en Maurice Groten van DaCapo
Wethouder Pieter Meekels (l) en Maurice Groten van DaCapo
Foto: © Ermindo Armino

De gemeenteraad van Sittard-Geleen is met de grootst mogelijke meerderheid akkoord gegaan met de nieuwe huisvesting van het DaCapo College aan de Havikstraat in Sittard.

Wethouder Pieter Meekels (economie) en voorzitter Maurice Groten van het college van bestuur van het DaCapo College zijn uitermate verheugd dat dankzij dit raadsbesluit nu daadwerkelijk gestart kan worden met de noodzakelijk herhuisvesting van het vmbo-onderwijs in de stadsdelen Sittard en Born.

“We kunnen nu werk gaan maken van de nieuwbouw en de onderwijskundige integratie van de verschillende scholen met verschillende kwaliteiten en culturen in één unilocatie, zei een enthousiaste Maurice Groten bij de symbolische overhandiging van de sleutel van het gebouw aan de Havikstraat, waar tot vorig jaar de economische opleidingen van Zuyd Hogeschool waren gevestigd. DaCapo College gaat het bestaande gebouw – beter bekend als het HEAO-gebouw – verbouwen en geschikt maken voor het VMBO-onderwijs. Pal naast het bestaande gebouw wordt een nieuw techniekplein gebouwd, waar het praktijkonderwijs gegeven kan worden en de daartoe benodigde machines en gereedschappen staan.

Voor wethouder Pieter Meekels, onder meer verantwoordelijk voor arbeidsmarktbeleid in Sittard-Geleen, is het vooral belangrijk dat er een einde komt aan de huidige, soms ondermaatse huisvesting van een deel van het DaCapo College. “Het heeft bijna twintig jaar geduurd tussen de eerste planontwikkeling en het nu daadwerkelijk genomen besluit van de raad. Er zijn allerlei redenen waardoor plannen en besluiten in het verleden niet uitgevoerd konden worden. Maar nu ligt er een besluit en een bouwplan waarmee we daadwerkelijk aan de slag kunnen. Een nieuw gebouw, met een up-to-date techniekplein maakt het techniekonderwijs voor leerlingen aantrekkelijker”, weet Pieter Meekels. “En dat is weer in het belang van ons bedrijfsleven, dat staat te springen om goed opgeleide medewerkers.”

Het streven van DaCapo is om met ingang van het schooljaar 2019/2020 het gebouw aan de Havikstraat in gebruik te nemen. De locaties aan de Kennedysingel, Rijksweg Zuid, Valkstraat (Eysenhegge) en Born worden dan verlaten. Het gaat in totaal om 1150 leerlingen. Met de (ver)bouw is een bedrag van 18,8 miljoen euro gemoeid.

Foto boven dit bericht: Wethouder Pieter Meekels (l) overhandigt symbolisch de sleutel van Havikstraat 5 aan voorzitter Maurice Groten van het college van bestuur van het DaCapo College. Foto © Ermindo Armino.

Cookieinstellingen