Cheque van duizend euro voor rolstoeltennisser Sam Schröder

Sam Schröder na zijn gewonnen partij tegen burgemeester Cox
Sam Schröder na zijn gewonnen partij tegen burgemeester Cox
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Burgemeester Sjraar Cox heeft vandaag een cheque van duizend euro overhandigd aan Limburgs sporttalent Sam Schröder.

Om dit bedrag te ontvangen moest Sam een tenniswedstrijd winnen van burgemeester Cox. In de beslissende set won Sam Schröder met 10-8 van de burgemeester.

Sam Schröder uit Geleen is hard op weg naar de paralympics Tokyo 2020. Hij is Limburgs sporttalent, nummer één van de wereld bij de junioren en achtste bij de senioren in de Quad divisie. Om sponsorgeld bij elkaar te verdienen, heeft hij een aantal weken geleden burgemeester Sjraar Cox uitgedaagd voor een tennismatch.

Burgemeester Cox heeft deze uitdaging geaccepteerd en tenniste vanmiddag tegen Sam. Afspraak was: wint Sam Schröder dan ontvangt hij van het college van B&W een cheque van 1.000 euro. Een mooie bijdrage op weg naar goud bij de spelen in Tokyo. Wint de burgemeester dan is Sam bereid een tegenpresentatie te doen. Ex-polsstokhoogspringer Wout van Wengerden deed verslag van de wedstrijd.

Door regelmatig dit soort sponsorwedstrijden te spelen kan Sam zijn deelname aan internationale toernooien bekostigen die dienen als voorbereiding op zijn deelname aan de spelen van 2020 in Tokyo.

Cookieinstellingen