Proeftappen Oktoberfeest geslaagd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In het Brand Weizenpaviljoen werd woensdagavond nog volop gewerkt aan het optuigen en fine-tunen van een aantal zaken, waaronder de reusachtige LED-schermen die weer voor een fabelachtig variabel decor zullen zorgen.

Tevens ontving het bestuur van de Sjtichting Oktoberfeeste in Zitterd, die onder meer voor de barbezetting van het grootste feestpaviljoen van de Oktoberfeesten zorgt, de vertegenwoordigers van de deelnemers aan de Welling Oktoberfeestparade die vrijdag om 19:00 uur van start gaat. Zij haalden er hun nummer af en gaven door wat het idee achter hun wagen is. Tevens kregen ze een lijst met (veiligheids)instructies uitgelegd en overhandigd.

Op hetzelfde moment kreeg het barpersoneel iets verderop instructies in het schutterslokaal van Sjtadssjötterie Sint Rosa Zitterd. Na afloop voegden zij zich bij de parade-deelnemers om alvast te controleren of de biertap en de koeling goed functioneerden. En dat kan natuurlijk maar op één manier goed gebeuren: proefondervindelijk.

Het eerste vat wordt overigens vrijdagavond op de bühne van het Brand Weizenpaviljoen officieel aangeslagen in het bijzijn van de nieuwe Miss Oktoberfeest, Veerle Savelkoul.

 

Dossier: Oktoberfeest

Reacties