Wie is Veerle Savelkoul, Sittard’s Miss Oktoberfeest 2017?

Veerle Savelkoul (l) en haar voorgangster Elise Schreuders
Veerle Savelkoul (l) en haar voorgangster Elise Schreuders
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Oktoberfeest van Sittard barst vrijdagavond officieel los als Miss Oktoberfeest 2017 Veerle Savelkoul na de Oktoberfeestparade het eerste vat bier aanslaat.

Quant Magazine en de organisatie van het Oktoberfeest zorgen elk jaar voor een nieuwe Miss Oktoberfeest Sittard. Dit jaar viel de keuze op de 21-jarige Veerle. Ze wordt vrijdag voorafgaand aan de Oktoberfeestparade door burgemeester Sjraar Cox geïnstalleerd en volgt daarmee Elise Schreuders op.

Wie is Veerle Savelkoul? Quant Magazine hield het volgende interview met Sittard’s nieuwe Miss Oktoberfeest.

Waarom wilde je zo graag Miss Oktoberfeest worden?
“Eigenlijk had ik 2 jaar geleden al een kleine weddenschap afgesloten. Ik heb altijd gezegd: ooit word ik Miss Oktoberfeest, maar vorig jaar was ik helaas toch net iets te jong. Dit jaar was dan eindelijk mijn kans. Er is natuurlijk maar een ding dat ieder meisje in Sittard wil worden en dat is natuurlijk Miss Oktoberfeest!”

Hoe reageerde iedereen toen jullie te horen kregen dat jij uitgekozen was als Miss Oktoberfeest 2017?
“Het was eerst heel onwerkelijk. Ik dacht: dit kan niet echt zijn, ik word toch niet echt Miss Oktoberfeest. Toen het eenmaal doordrong was het natuurlijk gillen samen met mijn zusje, ouders en mijn oma. Iedereen was direct super enthousiast en het was een groot feest.”

Naast Miss Oktoberfeest ben je natuurlijk gewoon Veerle, vertel eens een beetje over jezelf.
“Ik ben 21 jaar en studeer momenteel aan de Pabo, waar ik nu in het tweede jaar zit. Daarnaast werk ik bij een escape room in Sittard, wat ook een van mijn grootste hobby’s is samen met handballen bij Sittardia.

Waar kijk je al het meest naar uit tijdens het Oktoberfeest?
“Ik kijk er vooral naar uit om met zo veel mogelijk mensen in contact te komen. Als bezoeker is het Oktoberfeest al geweldig, maar als Miss maak je natuurlijk pas echt alles mee.”

Kan je iets vertellen over de keuze voor je speciale dirndl bij Lederhosenland?
“Het is een jurk die echt heel goed bij mij past. Als je mij een beetje kent snap je precies wat ik bedoel zodra je hem ziet. Hij zat meteen als gegoten. Toen ik het pashokje uit kwam wist ik meteen: dit is de juiste dirndl voor mij!”

Wat zou je graag willen zeggen tegen de mensen die sowieso naar Oktoberfeest Sittard gaan komen, en wat tegen mensen die er nog nooit geweest zijn?
“Geniet! Oktoberfeest Sittard is een geweldig feest met een superleuke sfeer, goede artiesten, een mooie kermis en lekker eten. Voor iedereen is er wel wat wils dus geniet ervan en vergeet even alles om je heen. Mensen die niet bekend zijn met het Oktoberfeest zou ik graag willen zeggen: kom vooral! Feest mee, want iedereen is welkom en niemand hoeft zich ergens voor te schamen. Laat je meenemen door mensen uit Sittard en omgeving die al jaren komen en geniet vooral enorm van de sfeer!”

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen